gaziantep boşanma avukatı babalık dna

DNA Testi ve Babalık Davası

DNA Testi Nedir?

DNA testi, bir kişinin biyolojik babasının kim olduğunu belirlemek için kullanılan bir testtir. Bu test, çocuğun ve babanın kan, tükürük veya saç gibi dokularından alınan örneklerle yapılır. DNA testleri, %99’a varan doğruluk oranıyla sonuç verir.

DNA Testi Ne Zaman Yapılır?

DNA testi, çocuğun doğumundan önce veya sonra yapılabilir. Doğumdan önce yapılan DNA testlerine prenatal DNA testleri denir. Prenatal DNA testleri, amniyosentez veya CVS adı verilen iki yöntemle yapılır. Amniyosentez, anne karnındaki bebeğin amniyotik sıvısından örnek alınmasıdır. CVS, anne karnındaki bebeğin kordon kanından örnek alınmasıdır.

Doğumdan sonra yapılan DNA testlerine postnatal DNA testleri denir. Postnatal DNA testleri, çocuğun kanından, tükürük veya saçından örnek alınarak yapılır.

DNA Testi Nasıl Yapılır?

DNA testi, çocuğun ve babanın kan, tükürük veya saç gibi dokularından alınan örneklerle yapılır. Bu örnekler, laboratuvara gönderilir ve laboratuvarda DNA analizi yapılır. DNA analizi sonucunda, çocuğun ve babanın DNA’ları karşılaştırılır. Eğer DNA’lar benzerlik gösteriyorsa, çocuk babanın biyolojik çocuğudur.

DNA Testi Ne Zaman Gerekli Olur?

DNA testi, aşağıdaki durumlarda gerekli olabilir:

  • Çocuğun biyolojik babasının kim olduğunu belirlemek için
  • Babalık davasında delil olarak kullanmak için
  • Soybağının reddi davasında delil olarak kullanmak için
  • Miras davasında delil olarak kullanmak için
  • Çocuğun velayeti davasında delil olarak kullanmak için
boşanma ve ceza avukatı gaziantep
DNA Testi ve Babalık Davası 4

DNA Testi Ücreti Ne Kadardır?

DNA testinin fiyatı, testin yapıldığı laboratuvar ve testin türüne göre değişir. Genellikle, DNA testinin fiyatı 1.000 TL ile 5.000 TL arasındadır.

DNA Testi Güvenilir midir?

DNA testleri, %99’a varan doğruluk oranıyla sonuç verir. Bu nedenle, DNA testleri, çocuğun biyolojik babasının kim olduğunu belirlemenin en güvenilir yoludur.

DNA Testi Nasıl Yaptırılır?

DNA testi yaptırmak için, bir laboratuvara başvurmanız gerekir. Laboratuvar, size gerekli olan bilgileri ve belgeleri verecektir. DNA testini yaptırmak için, laboratuvara çocuğun ve babanın kan, tükürük veya saç gibi dokularından örnek vermeniz gerekir. Laboratuvar, bu örnekleri analiz edecek ve sonuçlarını size bildirecektir.

Yorumlarınız bizim için önemlidir. Soru sormaktan veya yorum yapmaktan lütfen çekinmeyin.

3.4/5 - (7 votes)

32 thoughts on “DNA Testi ve Babalık Davası”

  1. Dna ile biyolojik babasi olmadigi belli olduktan sonra kabul baba test gerekmeden direk ustune alamlbiliyor mu cocugu

      1. Sevgi yıldız

        Elimizde mahkeme kararı olucak ayrıldığım eşimden olmadığına dair ama kabul baba bu kişidir üstüne alabilir diye mi karar olması gerekiyo yoksa bu soybağı reddi davamın bitip yeniden üstüne almak için mi dava açması gerekiyor verdiğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ediyorum

          1. Merhaba dna için baba yoksa baba arabalarından örnək alınabilirmi ? saç tırnak gibi

          2. Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz

  2. Hasan Bozdemir

    Davalı annenin soybağının reddi davasını kabul etmesi halinde, DNA testine gerek olmadan baba ile çocuğun soybağının kesilmesi kararı verilebilir mi?

    1. Aslında konu masraf yapmaksızın davayı sonuca bağlamak ki doğru yol. Ancak bu tarz davalar kamuyu ilgilendiren dava türü olup mahkeme dna test sonucunu görmeden davayı kabul etememe ihtimali yükseltir.

  3. Adli tip kurumun testi olmadan özelim bir kurumun belgesiyle erkeğin nasıl uzerine yazılıyor cocuk? Bunun icin kisi itiraz edebilir mi?

  4. Babalık testi alında ama sonuç nezmn belli olur geri red gelme imkanı varmı şuan başkasından bir çocuğu var ikinci bir avukat tutmama gerek varmı

  5. Benim kardesim suan bosanma asamasinda fakat kizinin kardesimden olmadigini evlilik surecinde esi defalarca yuzune vurdu…suan dna testi yaptirmayi dusunuyoruz bunun olumlu veya olumsuz sonuclari nelerdir..

  6. Ahmet elişçi

    Merhabalar, resmî nikahla evliyken başka birinden çocuk sahibi olması sonucu resmî nikahla eş soybağını ayırdığında. Biyolojik baba da mahkemece belli olduğunda. Biyolojik babanın hakkı nedir? Soyismini vermek istemiyorsa ne yapması lazım? Biyolojik baba kandırılarak çocuk yapılmıştır.

  7. Babam yeni vefat etti. Ve resmi olarak boşandığı kadından 3 çocuğu var boşandığı kadın çocukların 1 senden ikisi senden değil diye söylemiş ve babam resmi olarak evliyken kadını arkadaşı ile uygunsuz yakalıyor akabinda adamı vuruyor vurulan adam felç kaldı fakat babam o çocuklar için DNA testi yaptırmadı hukuken kızı olarak benim o çocuklar bizim soyumuzdan mı diye DNA testi yaptirabilmem mümkünmü cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum

    1. Boşanma davasında bunu isteyemez, bunun için ayrıca soybaginin reddi davası açmasi gerekir. Soybağının reddi davası açıldığında ise boşanma davası o davanın sonucunu bekleyecektir.

  8. Merhaba yıllar önce ölen bebek için kemikten DNA yaptırmak istiyorum savcılık talimatıyla, nasıl bir yol izleyelim ve ücreti ne olur?

  9. Merhabalar dedeme babalık dna testi yapildi mezari açıldı. Fakat sonuc net cikmadi. Annesininde mezari acildi. Neden boyle biseye gerek duyudu acaba

  10. MERHABALAR, bir insanla yasadim evliydi biliyordum cocuk istedik hamile kaldim fakat bu insan simdi cocugu istemedigini soyluyor. ben dna testi yaptirsam olurmu

    1. Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

  11. Benim evlilik dışı çocuğum oldu ama çocuk eski eşimin nüfusuna kayıtlı biyolojik babası babalık davası acamiyor ben acabiliyorum bu kaç yıl sürüyor birde DNA testi yapıldıktan sonra çocuğu benden alabilirler mi biyolojik baba cezaevinde ve ağır bir suçtan yatıyor

  12. Merhaba evliyim iki çocuğum var ama babaları evli olduğum kişi değil. Biyolojik babayla 5 yıllık ilişkimiz olmasına rağmen hem ilişkiyi hem çocuklarımı inkar ediyor. Bunu ispat edebilmem hangi davayı açmam lazım?

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now

WhatsApp
Avukata Soru Sor
Merhaba, daha fazla bilgi için, konusunda uzman avukat ile görüşmek ister misiniz?