idare hukuku gaziantep avukatı idari dava avukatı

Tanımanın İptali Davası

Tanımanın Şartları

Tanıma; babanın, nüfus memuruna, mahkemeye, notere veya konsolosluğa yazılı başvurarak resmi senette ya da vasiyetnamede çocuğun kendisinden olduğunu beyan etmesidir.

Tanıma beyanında bulunan kimse küçük veya kısıtlı ise, veli veya vasisinin de rızası gerekir.

Başka bir erkek ile soybağı bulunan çocuk, bu bağ geçersiz kılınmadıkça ve ananın kimliği tespit edilmedikçe tanınamaz.

Başka bir erkek ile soybağı bulunan ve anasının kimliği bilinmeyen çocuklar için tanıma senedi düzenlenmez. Bu şekilde düzenlenmiş olarak gönderilen tanıma senetleri nüfus müdürlüklerince kayda alınarak, tescil işlemi yapılmadan durum Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilir ve mahkeme kararına göre işlem tesis edilir.

Tanımanın Tesciline İlişkin Esaslar

Tanınan çocuk henüz aile kütüklerinde kayıtlı değilse;
Doğum formu düzenlenmek suretiyle sistem tarafından öncelikle annenin bekarlık hanesine kapalı kayıt oluşturulması akabinde, çocuk babasının hanesine baba adı ve soyadı ile nakledilir, ana ve çocuk arasında bağ kurulur.

Babanın yabancı uyruklu olması halinde, sistem tarafından öncelikle annenin bekarlık hanesine kapalı kayıt oluşturulması akabinde, anasının kayıtlı bulunduğu idari birimin sonuna çocuk baba adı ve soyadı ile nakledilir, ana ve çocuk arasında bağ kurulur.

Tanınan çocuk anasının bekarlık hanesinde kayıtlı ise,
Bu hanedeki kaydı kapatılarak, baba soyadı ile babasının hanesine tescil edilir.

Baba yabancı uyruklu ise, anasının kayıtlı bulunduğu idari birimin sonuna baba soyadı ile kaydı taşınır, ana ve çocuk arasında bağ kurulur. Tanınan evli kadın ise, koca hanesindeki kaydına tanıma olayı işlenerek babası ile arasında bağ kurulur.

Evliliğin herhangi bir nedenle son bulması halinde baba soyadı ile tanıyan babasının hanesine döner.

Tanınan evli erkek ise, kendisi ile eşi ve varsa ergin olmayan çocuklarının kaydı tanıyan babasının hanesine baba soyadı ile; tanıyan baba yabancı uyruklu ise, anasının kayıtlı bulunduğu idari birimin sonuna baba soyadı ile kayıtları taşınır. Anası ile arasında bağ kurulur.

Yabancı kadından evlilik dışında doğan ve Türk vatandaşı erkek tarafından tanınan 18 yaşından büyüklerin tescili Bakanlıkça verilen talimata göre gerçekleştirilir.

ali tumbas banner makale avukat 3 1
Tanımanın İptali Davası 13

Tanımanın İptali Davasında İspat Yükü

TMK m.299/I uyarınca “Davacı, tanıyanın baba olmadığını ispatla yükümlüdür”. Söz konusu hükümle getirilen ispat yükü, iptal davasının tanıyan dışındaki diğer kişiler tarafından açılmış olması halinde söz konusudur. Bu noktada, iptal davası açmış olan bu kişiler yapılan tanımanın gerçeği yansıtmadığını ortaya koymalıdır. Tanıyanın baba olmadığının ispatlanması, tanıyan ile ana arasında bir cinsel ilişkinin bulunmadığı, çocuğun bu cinsel ilişkinin ürünü olmadığının ispatlanması ile gerçekleştirilebilir. Günümüzde, kan muayenesi veya ana baba ölmüş olsa bile DNA testinin ana veya babanın ilişkisinin tespitinde son derece güvenilir bir yol olduğu, kan grubu testlerine oranla daha net ve kesin sonuçlar verdiği söylenebilmektedir.

Özellikle Cumhuriyet savcısının açtığı, katıldığı, re’sen araştırma ilkesinin uygulandığı davalarda hakim, bu delillere kendiliğinden başvurabileceğine göre, tanımanın iptali davasında maddi vakıanın kimin tarafından ispatlanacağı önemli bir sorun oluşturmayacaktır.

TMK m. 299/II’e göre ise, “Ana veya çocuk tarafından tanıyanın gerçek baba olmadığı iddiasıyla açılmış olan iptal davasında ispat yükü, ancak tanıyanın, gebe kalma döneminde ana ile cinsel ilişkide bulunduğuna ilişkin inandırıcı kanıtları göstermesinden sonra doğar”. Bu durumda tanıyanın davacı ana ile cinsel ilişkide bulunduklarına ilişkin delilleri, onun gerçek baba olabileceği hakkında bir tür adi karine oluşturacak, bunun üzerine ana ve çocuk her türlü delille bu karineyi çürütme yoluna gidecektir. Tanıyan, gebe kalma döneminde ana ile cinsel ilişkide bulunduğuna ilişkin inandırıcı deliller getirebilirse, ispat yükü davacıya geçecektir. Mesela, ana ve çocuk ispatlanmış cinsel ilişki ile çocuğun doğumu arasında illiyet bağı bulunmadığını, çünkü babanın çocuk yapma kabiliyetinden yoksun olduğunu ispat edeceklerdir.

Tanımanın İptali Davasında Davacı ve Davalı

Davacı

Tanıyanın ve ilgililerin olmak üzere iki ayrı taraf yönünden kullanılabilen iptal davası açma hakkında tanıyan, bu hakkını yanılma, aldatma veya korkutma halleriyle sınırlı olarak ana ve çocuğa karşı kullanmaktadır.

İlgililerin dava hakkı hususunda ise ana, çocuk ve çocuğun ölümü halinde altsoyu, Cumhuriyet savcısı, Hazine ve diğer ilgililerin tanımanın iptalini tanıyana, tanıyan ölmüşse mirasçılarına karşı dava edebilmeleri yönünde bir düzenleme mevcuttur.

Çocuğun ölümü halinde altsoyunun tanımanın iptali davası açabilmesi ise şarta bağlanmıştır. Altsoyun dava açabilmesi için, çocuğun iptal davası açma süresi geçmeden ölmesi ve ölmeseydi tanımanın iptali için dava açacağının ispatlanması gerekir. Çocuk öldükten sonra yapılan tanıma işlemlerinde ise bu şart aranmamakta, altsoyun hak düşürücü süre içinde doğrudan iptal davası açma hakkı bulunmaktadır.

Hazine’ye de iptal davası açma hakkının verilmiş olması, menfaat yönünden Hazine’ye tanınan mirasçılık hakkının kötü niyetle zedelenmesinin önüne geçilmesinin amaçlandığını göstermektedir. Cumhuriyet Savcısına verilen iptal davası açma hakkının da kamu düzenini gözettiği aşikardır.

Kanun koyucu “diğer ilgililer”in de dava açabileceğini belirterek tanıma kararından dolayı menfaati zedelenen kişilerin bu menfaati ispat etmeleri halinde dava açabilmelerine olanak tanımıştır.

Davalı

Tanıyanın açtığı tanımanın iptali davasında davalılar ana ve çocuktur. Bir başka deyişle tanımanın iptali davası tanıyan tarafından ana ve çocuğa karşı açılır. Ana ve çocuk arasında ise şekli bakımdan zorunlu dava arkadaşlığı vardır. Şekli bakımdan zorunlu dava arkadaşlığında, birden fazla kişiye karşı dava açılmasında maddi bir zorunluluk bulunmadığı halde, kanun gerçeğin daha iyi ortaya çıkması ve taraflar arasındaki hukuki ilişkinin daha iyi karara bağlanmasının sağlanması için birden fazla kişiye karşı dava açılmasını zorunlu kılmıştır.

Bu hallerde dava konusu hak veya borç hakkında tüm dava arkadaşları hakkında aynı şekilde tek bir karar verilmesi zorunlu değildir. Bu dava arkadaşlığı türü özel kanun hükümlerine dayanmakta olup, sadece davalılar bakımından söz konusudur. İlaveten bu tür dava arkadaşlığında dava arkadaşlarının birlikte hareket etme zorunlulukları bulunmayıp, ihtiyari dava arkadaşlığına benzer bir durum söz konusudur. Eğer çocuk küçük ise kayyım tarafından temsil olunmalıdır.

Tanımanın iptali davası TMK m. 298/I’de sayılan kişilerden herhangi biri tarafından açılırsa davalı tanıyan, eğer tanıyan ölmüşse tanıyanın mirasçılarıdır (TMK m. 298/II) .

ali tumbas banner makale avukat 5 1
Tanımanın İptali Davası 14

Tanımanın İptali Davasında Süre

Tanıyanın dava hakkı, iptal sebebinin öğrenildiği veya korkunun etkisinin ortadan kalktığı tarihten başlayarak bir yıl ve her halde tanımanın üzerinden beş yıl geçmekle düşer.

İlgililerin dava hakkı, davacının tanımayı ve tanıyanın çocuğun babası olamayacağını öğrendiği tarihten başlayarak bir yıl ve her halde tanımanın üzerinden beş yıl geçmekle düşer.

Çocuğun dava hakkı, ergin olmasından başlayarak bir yıl geçmekle düşer.
Yukarıdaki süreler geçtiği halde gecikmeyi haklı kılan sebep varsa, sebebin ortadan kalkmasından başlayarak bir ay içinde dava açılabilir.

Baba tanıma işlemini hangi şekillerde yapabilir?

Baba, çocuğu tanıdığını şu şekillerde belirtebilir:

  1. Nüfus memuruna yazılı başvuru
  2. Mahkemeye yazılı başvuru
  3. Resmî senetle yapacağı beyan (Noter ve konsolosluk evrakları resmi senettir.)
  4. Vasiyetnamesiyle yapacağı beyan

Küçük veya kısıtlı bir baba, tanıma beyanında bulunabilir mi?

Tanıma beyanında bulunacak baba, küçük veya kısıtlı olabilir. Bu durumda bu kişilerin de tanıma yapması mümkündür. Ancak; bu durumda, veli veya vasisinin de rızası gereklidir.

Tanımanın iptali davası hangi nedenlerle açılabilir?

Tanıma beyanında bulunan kişinin, tanımanın iptali için dava açması mümkündür. Tanıyan, bu davayı ana ve çocuğa karşı açar. İptal sebepleri ise şu şekildedir:

  • Yanılma: Tanıma beyanında bulunan kişi, bir yanılgı sonucu bu beyanda bulunduğunu ispat ederek tanımanın iptalini isteyebilir.
  • Aldatma: Tanıyan kişi, aldatma sonucunda tanıma beyanında bulunduğunu ispat ederek tanımanın iptalini isteyebilir.
  • Korkutma: Korkutmanın etkisi altında tanıma beyanında bulunduğunu ispat eden kişinin de tanımanın iptalini istemesi mümkündür.

Avukatlarımızca Hazırlanan Makalelerimiz


    ✅ Gaziantep aile hukuku✅ Gaziantep velayet avukatı
    ✅ Gaziantep boşanma avukatı✅ Gaziantep en kısa sürede boşanma
    ✅ Gaziantep anlaşmalı boşanma avukatı✅ Gaziantep aile mahkemesi
    ✅ Gaziantep çekişmeli boşanma avukatı✅ Gaziantep online danışman

    Gaziantep Adliyesi İletişim Bilgileri
    ( 0342 ) 321 36 36
    Gaziantep Adalet Sarayı Ana Hizmet Binası : Zeytinli Mah. Turgut Özal Bulv. No:1/1 27500

    GAZİANTEP AĞIR CEZA MAHKEMELERİ
    GAZİANTEP 1. AĞIR CEZA MAH.MÜDÜR 2253
    KALEM2254
    GAZİANTEP 2 AĞIR CEZA MAH.MÜDÜR 2259
    KALEM2260
    GAZİANTEP 3.AĞIR CEZA MAH.MÜDÜR 2265
    KALEM2267
    GAZİANTEP 3.AĞIR CEZA MAH. 2.KLMMÜDÜR 2232
    KALEM2232
    GAZİANTEP 4 AĞIR CEZA MAH.MÜDÜR 2273
    KALEM2274
    GAZİANTEP 5 AĞIR CEZA MAH.MÜDÜR 2814
    KALEM2815
    GAZİANTEP 5 AĞIR CEZA MAH. 2. KLMMÜDÜR 2751
    KALEM2752
    GAZİANTEP 6 AĞIR CEZA MAH.MÜDÜR 2804
    KALEM2805
    GAZİANTEP 7 AĞIR CEZA MAH.MÜDÜR 6032
    KALEM6072
    GAZİANTEP 8 AĞIR CEZA MAH.MÜDÜR 6425
    KALEM6438
    GAZİANTEP 9 AĞIR CEZA MAH.MÜDÜR 6081
    KALEM6082
    GAZİANTEP 10 AĞIR CEZA MAH.MÜDÜR 2397
    KALEM2396
    GAZİANTEP 11 AĞIR CEZA MAH.MÜDÜR 2544
    KALEM2547
    GAZİANTEP 12 AĞIR CEZA MAH.MÜDÜR 2344
    KALEM2181
    GAZİANTEP ÇOCUK AĞIR CEZA MAH.
    GAZİANTEP ÇOCUK AĞIR CEZA MAH.MÜDÜR 3232
    KALEM2387
    GAZİANTEP ASLİYE CEZA MAHKEMELERİ
    GAZİANTEP 1 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2666
    KALEM2667
    GAZİANTEP 2 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2672
    KALEM2671
    GAZİANTEP 3 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2661
    KALEM2662
    GAZİANTEP 4 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2451
    KALEM2452
    GAZİANTEP 5 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2456
    KALEM2457
    GAZİANTEP 6 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2528
    KALEM2527
    GAZİANTEP 7 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2462
    KALEM2462
    GAZİANTEP 8 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2282
    KALEM2282
    GAZİANTEP 9 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2236
    KALEM2237
    GAZİANTEP 10 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2291
    KALEM2293
    GAZİANTEP 11 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2296
    KALEM2297
    GAZİANTEP 12 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2301
    KALEM2302
    GAZİANTEP 13 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2311
    KALEM2312
    GAZİANTEP 14 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2317
    KALEM2317
    GAZİANTEP 14 ASLİYE CEZA MAH. 2 KLMMÜDÜR 2306
    KALEM2307
    GAZİANTEP 15 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2320
    KALEM2322
    GAZİANTEP 16 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2326
    KALEM2327
    GAZİANTEP 17 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2331
    KALEM2221
    GAZİANTEP 18 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2338
    KALEM2337
    GAZİANTEP 19 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2141
    KALEM2343
    GAZİANTEP 20 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2346
    KALEM2347
    GAZİANTEP 21 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2631
    KALEM2634
    GAZİANTEP 22 ASLİYE CEZA MAH. MÜDÜR 2651
    KALEM2654
    GAZİANTEP 23 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2641
    KALEM2642
    GAZİANTEP 24 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2646
    KALEM2647
    GAZİANTEP 25 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 3112
    KALEM3112
    GAZİANTEP 26 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 3122
    KALEM3121
    GAZİANTEP 27 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2351
    KALEM2353
    GAZİANTEP 28 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2358
    KALEM2357
    GAZİANTEP 29 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2380
    KALEM2362
    GAZİANTEP 30 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2367
    KALEM2367
    GAZİANTEP 31 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2780
    KALEM2780
    GAZİANTEP 32 ASLİYE CEZA MAH.MÜDÜR 2785
    KALEM2785
    GAZİANTEP SULH CEZA HAKİMLİĞİ
    GAZİANTEP 1 SULH CEZA MAH.MÜDÜR 2552
    KALEM2552
    GAZİANTEP 2 SULH CEZA MAH.MÜDÜR 2425
    KALEM2425
    GAZİANTEP 3 SULH CEZA MAH.MÜDÜR 2192
    KALEM2192
    GAZİANTEP 4 SULH CEZA MAH.MÜDÜR 2198
    KALEM2199
    GAZİANTEP 5 SULH CEZA MAH.MÜDÜR 2372
    KALEM2372
    GAZİANTEP 6 SULH CEZA MAH.MÜDÜR 2214
    KALEM2214
    GAZİANTEP AİLE MAHKEMELERİ
    GAZİANTEP 1 AİLE MAHKEMESİMÜDÜR 4128
    KALEM4123
    GAZİANTEP 2 AİLE MAHKEMESİMÜDÜR 4126
    KALEM4117
    GAZİANTEP 3 AİLE MAHKEMESİMÜDÜR 4111
    KALEM4114
    GAZİANTEP 4 AİLE MAHKEMESİMÜDÜR 4107
    KALEM4106
    GAZİANTEP 5 AİLE MAHKEMESİMÜDÜR 4095
    KALEM4097
    GAZİANTEP 6 AİLE MAHKEMESİMÜDÜR 4086
    KALEM4092
    GAZİANTEP 7 AİLE MAHKEMESİMÜDÜR 4078
    KALEM4080
    GAZİANTEP 8 AİLE MAHKEMESİMÜDÜR 4077
    KALEM4073
    GAZİANTEP 9 AİLE MAHKEMESİMÜDÜR 4518
    KALEM4524
    GAZİANTEP 10 AİLE MAHKEMESİMÜDÜR 4515
    KALEM4512
    GAZİANTEP ASLİYE HUKUK MAHKEMELERİ
    GAZİANTEP 1 ASLİYE HUKUK MAH.MÜDÜR 4312
    KALEM4313
    GAZİANTEP 2 ASLİYE HUKUK MAH.MÜDÜR 4297
    KALEM4303
    GAZİANTEP 3 ASLİYE HUKUK MAH.MÜDÜR 4294
    KALEM4291
    GAZİANTEP 4 ASLİYE HUKUK MAH.MÜDÜR 4284
    KALEM4283
    GAZİANTEP 5 ASLİYE HUKUK MAHMÜDÜR 4280
    KALEM4277
    GAZİANTEP 6 ASLİYE HUKUK MAH.MÜDÜR 4266
    KALEM4264
    GAZİANTEP 7 ASLİYE HUKUK MAH.MÜDÜR 4262
    KALEM4258
    GAZİANTEP 8 ASLİYE HUKUK MAH.MÜDÜR 4252
    KALEM4257
    GAZİANTEP 9 ASLİYE HUKUK MAH.MÜDÜR 4383
    KALEM4382
    GAZİANTEP 10 ASLİYE HUKUK MAH.MÜDÜR 4373
    KALEM4377
    GAZİANTEP 11 ASLİYE HUKUK MAH.MÜDÜR 4366
    KALEM4367
    GAZİANTEP 12 ASLİYE HUKUK MAH.MÜDÜR 4506
    KALEM4506
    GAZİANTEP 13 ASLİYE HUKUK MAH.MÜDÜR 4388
    KALEM4388
    GAZİANTEP 14 ASLİYE HUKUK MAH.MÜDÜR 4284
    KALEM4327
    GAZİANTEP SULH HUKUK MAHKEMELERİ
    GAZİANTEP 1 SULH HUKUK MAH.MÜDÜR 4215
    KALEM4224
    GAZİANTEP 2 SULH HUKUK MAH.MÜDÜR 4207
    KALEM4211
    GAZİANTEP 3 SULH HUKUK MAH.MÜDÜR 4200
    KALEM4201
    GAZİANTEP 4 SULH HUKUK MAH. MÜDÜR 4197
    KALEM4198
    GAZİANTEP 5 SULH HUKUK MAH.MÜDÜR 4186
    KALEM4190
    GAZİANTEP 6 SULH HUKUK MAH.MÜDÜR 4162
    KALEM4162
    GAZİANTEP 7 SULH HUKUK MAH.MÜDÜR 4238
    KALEM4238
    GAZİANTEP İCRA MAHKEMELERİ
    GAZİANTEP 1 İCRA MAH.MÜDÜR 4369
    KALEM4365
    GAZİANTEP 2 İCRA MAH.MÜDÜR 4355
    KALEM4360
    GAZİANTEP 3 İCRA MAH.MÜDÜR 4353
    KALEM4346
    GAZİANTEP 4 İCRA MAH.MÜDÜR 4342
    KALEM4343
    GAZİANTEP 5 İCRA MAH.MÜDÜR 4332
    KALEM4337
    GAZİANTEP ÇOCUK MAHKEMELERİ
    GAZİANTEP 1 ÇOCUK MAH.MÜDÜR 2444
    KALEM2445
    GAZİANTEP 2 ÇOCUK MAH.MÜDÜR 2447
    KALEM2448
    GAZİANTEP 3 ÇOCUK MAH.MÜDÜR 2152
    KALEM2153
    GAZİANTEP TİCARET MAHKEMELERİ
    GAZİANTEP 1 TİCARET MAH.MÜDÜR 4563
    KALEM4567
    GAZİANTEP 2 TİCARET MAH.MÜDÜR 4554
    KALEM4547
    GAZİANTEP 3 TİCARET MAH.MÜDÜR 4531
    KALEM4528
    GAZİANTEP TÜKETİCİ MAHKEMESİ
    GAZİANTEP 1 TÜKETİCİ MAH.MÜDÜR 4176
    KALEM4179
    GAZİANTEP 2 TÜKETİCİ MAH.MÜDÜR 4170
    KALEM4171
    GAZİANTEP İŞ MAHKEMELERİ
    GAZİANTEP 1 İŞ MAHKEMESİMÜDÜR 4040
    KALEM4041
    GAZİANTEP 2 İŞ MAHKEMESİMÜDÜR 4027
    KALEM4034
    GAZİANTEP 3 İŞ MAHKEMESİMÜDÜR 4004
    KALEM4695
    GAZİANTEP 4 İŞ MAHKEMESİMÜDÜR 4019
    KALEM4020
    GAZİANTEP 5 İŞ MAHKEMESİMÜDÜR 4007
    KALEM4005
    GAZİANTEP 6 İŞ MAHKEMESİMÜDÜR 4696
    KALEM4002
    GAZİANTEP 7 İŞ MAHKEMESİMÜDÜR 4000
    KALEM4688
    GAZİANTEP 8 İŞ MAHKEMESİMÜDÜR 4054
    KALEM4054
    GAZİANTEP 9 İŞ MAHKEMESİMÜDÜR 4686
    KALEM4686
    GAZİANTEP KADASTRO MAHKEMESİ
    GAZİANTEP KADASTRO MAHKEMESİMÜDÜR 4875
    KALEM4876
    GAZİANTEP ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI
    GAZİANTEP ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞIMÜDÜR 2174
    KALEM2175
    GAZİANTEP ARABULUCULUK MERKEZİ
    GAZİANTEP ARABULUCULUK MERKEZİMÜDÜR 4655
    KALEM4653
    GAZİANTEP ADLİYE VEZNESİ
    GAZİANTEP ADLİYE VEZNESİMÜDÜR 4434
    KALEM4434
    GAZİANTEP BAKANLIK MUHABERE
    GAZİANTEP BAKANLIK MUHABEREMÜDÜR 2625
    KALEM2627
    GAZİANTEP MUHABERE GELEN GİDEN EVRAK
    GAZİANTEP MUHABERE GELEN GİDEN EVRAKMÜDÜR 2103
    KALEM2103
    GAZİANTEP TALİMAT BÜROSU
    GAZİANTEP TALİMAT BÜROSUMÜDÜR 2846
    KALEM2846
    GAZİANTEP TAKİPSİZ BÜROSU
    GAZİANTEP TAKİPSİZ BÜROSUMÜDÜR 2430
    KALEM2430
    GAZİANTEP UZLAŞTIRMA BÜROSU
    GAZİANTEP UZLAŞTIRMA BÜROSUMÜDÜR 2286
    KALEM2287
    GAZİANTEP KAMU – MARKA – BASIN CİNSEL SUÇLAR BÜROSU
    GAZİANTEP KAMU – MARKA – BASIN CİNSEL SUÇLAR BÜROSUMÜDÜR 3064
    KALEM2847
    GAZİANTEP ÇOCUK SAVCILIĞI MURACAT KALEMİ
    GAZİANTEP ÇOCUK SAVCILIĞI MURACAT KALEMİMÜDÜR 2510
    KALEM2511
    GAZİANTEP ÇOCUK SORUŞTURMA BÜRO
    GAZİANTEP ÇOCUK SORUŞTURMA BÜROMÜDÜR 2505
    KALEM2507
    GAZİANTEP ESAS BÜROSU
    GAZİANTEP ESAS BÜROSUMÜDÜR 2491
    KALEM2492
    GAZİANTEP AİLE İÇİ SORUŞTURMA BÜROSU
    GAZİANTEP AİLE İÇİ SORUŞTURMA BÜROSUMÜDÜR 2409
    KALEM2409
    GAZİANTEP TERÖR VE ÖRGÜTLÜ SUÇLAR BÜROSU – 1
    GAZİANTEP TERÖR VE ÖRGÜTLÜ SUÇLAR BÜROSU – 1MÜDÜR 2580
    KALEM2581
    GAZİANTEP TERÖR VE ÖRGÜTLÜ SUÇLAR BÜROSU – 2
    GAZİANTEP TERÖR VE ÖRGÜTLÜ SUÇLAR BÜROSU – 2MÜDÜR 2582
    KALEM2582
    GAZİANTEP TERÖR VE ÖRGÜTLÜ SUÇLAR BÜROSU – 3
    GAZİANTEP TERÖR VE ÖRGÜTLÜ SUÇLAR BÜROSU – 3MÜDÜR 2044
    KALEM2044
    GAZİANTEP CEZAEVİ SAVCILIK KALEMİ
    GAZİANTEP CEZAEVİ SAVCILIK KALEMİMÜDÜR 2433
    KALEM2433
    GAZİANTEP DAİMİ ARAMA BÜROSU
    GAZİANTEP DAİMİ ARAMA BÜROSUMÜDÜR 2111
    KALEM2110
    GAZİANTEP SERİ MUHAKEME
    GAZİANTEP SERİ MUHAKEMEMÜDÜR 2092
    KALEM2092
    GAZİANTEP SAHTECİLİK VE DOLANDIRICILIK SUÇLAR BÜROSU
    GAZİANTEP SAHTECİLİK VE DOLANDIRICILIK SUÇLAR BÜROSUMÜDÜR 3061
    KALEM3061
    GAZİANTEP HIRSIZLIK VE YAĞMA BÜROSU
    GAZİANTEP HIRSIZLIK VE YAĞMA BÜROSUMÜDÜR 2502
    KALEM2502
    GAZİANTEP UYUŞTURUCU TİCARET
    GAZİANTEP UYUŞTURUCU TİCARETMÜDÜR 2119
    KALEM2113
    GAZİANTEP DAVA AÇILMASININ ERTELENMESİ BÜROSU
    GAZİANTEP DAVA AÇILMASININ ERTELENMESİ BÜROSUMÜDÜR 2117
    KALEM2117
    GAZİANTEP İNFAZ HAKİMLİĞİ
    GAZİANTEP 1 İNFAZ HAKİMLİĞİMÜDÜR 2187
    KALEM2136
    GAZİANTEP 2 İNFAZ HAKİMLİĞİMÜDÜR 2141
    KALEM2141
    GAZİANTEP 3 İNFAZ HAKİMLİĞİMÜDÜR 3501
    KALEM3501
    GAZİANTEP İLAMAT-  İNFAZ 
    GAZİANTEP İLAMAT-  İNFAZ MÜDÜR 3131
    KALEM3133
    GAZİANTEP YAKALAMA BÜRO
    GAZİANTEP YAKALAMA BÜROMÜDÜR 2684
    KALEM2684
    GAZİANTEP HUKUK TEVZİ BÜROSU
    GAZİANTEP HUKUK TEVZİ BÜROSUMÜDÜR 4426
    KALEM4441
    GAZİANTEP TARAMA MÜRACAT TEVZİ BÜROSU
    GAZİANTEP TARAMA MÜRACAT TEVZİ BÜROSUMÜDÜR 2125
    KALEM2126
    GAZİANTEP GENEL SORUŞTURMA
    GAZİANTEP GENEL SORUŞTURMAMÜDÜR 3040
    KALEM3041
    GAZİANTEP ADLİ DESTEK VEMAĞDUR HİZMETLERİ 
    GAZİANTEP ADLİ DESTEK VEMAĞDUR HİZMETLERİ MÜDÜR 4657
    KALEM4657
    GAZİANTEP Ş.KAMİL İLÇE SEÇİM MÜDÜRLÜĞÜ
    GAZİANTEP Ş.KAMİL İLÇE SEÇİM MÜDÜRLÜĞÜMÜDÜR 4725
    KALEM4723
    GAZİANTEP Ş.BEY İLÇE SEÇİM MÜDÜRLÜĞÜ
    GAZİANTEP Ş.BEY İLÇE SEÇİM MÜDÜRLÜĞÜMÜDÜR 4169
    KALEM4167
    GAZİANTEP 13. İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ
    GAZİANTEP 13. İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜMÜDÜR 4452
    KALEM4452
    GAZİANTEP ADLİ SİCİL ŞEFLİĞİ
    GAZİANTEP ADLİ SİCİL ŞEFLİĞİMÜDÜR 2095
    KALEM2096
    GAZİANTEP ADLİ EMANET MÜDÜRLÜĞÜ
    GAZİANTEP ADLİ EMANET MÜDÜRLÜĞÜMÜDÜR 2575
    KALEM2575
    5/5 - (1 vote)

    2 thoughts on “Tanımanın İptali Davası”

    1. Muhittin Elmer

      Hukuk öğrencisiyim,onlarca site üzerinde araştırma yaptım ancak en iyisini burada buldum harikasınız.

    Yorum bırakın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Call Now

    WhatsApp
    Avukata Soru Sor
    Merhaba, daha fazla bilgi için, konusunda uzman avukat ile görüşmek ister misiniz?