Bu sorunun cevabı geriye bıraktığı mirasçı olup olmamasına göre, ölen kişinin evli veya bekar olup olmamasına göre farklılık arz ediyor.
Ölüm hak, dünya fani, Hakk ( c.c.) baki. Mal da yalan mülk de yalan var biraz da sen oyalan.
Malvarlığı tamamen önemsiz bir şey dersek kendimizi kandırmış oluruz. Mutlaka belirli ve bazı noktalarda hayati öneme sahip. Ama dünyada en önemli şey değil. Yalnızca onun için yaşamıyoruz ve öyle yaşayanlar da hata ediyorlar. Bütün enerjisini mal biriktirmek için harcayan insanlar biriktirdikleri malın hamalı oluverirler de farkına varmazlar. Sonra ne olur? Ölüm gelir o insanı bulur ve daha cenaze evi dağılmadan biriktirdiklerinin nasıl dağıtılacağı konuşuluverir. Ölüm hak ve miras helal.
İşin felsefesini geceden sabaha kadar konuşabiliriz elbet. Miras meselesini de hukuki açıdan sabahtan geceye kadar konuşabiliriz. Miras hukuku diye koca bir branş var neticede. Bizim konuşacağımız mesele çocuğu olmayan bir çiftin mirası nasıl paylaşıldığı hakkında.
Yahu bu olsa olsa Avrupalıların sorunudur, bizim ülkede maşallah çocuk düşünmeyen olmaz, genç nüfusumuza bak görürsün, diyebilirsiniz. Öyle değil ama.
Dünyada herkesin bir imtihanı var. Tüm yollara başvurmasına rağmen çocuğu olmayan insanların sayısı bir hayli artış gösteriyor. Hatta tıp dünyasında belli bir aşamadan sonra doğal yöntemlerle çocuk sahibi olan insan kalmayacağı endişeleri var. Zamanla tedavi yoluyla çocuk sahibi olan insanların sayısı da çok artığını görebilirsiniz.
Bu besin genetiğiyle oynanması sonrası yaşanan bir süreç mi veya işin içinde başka şeyler mi var O kadarına aklım yetmez? Ama öyle ya da böyle son dönemlerde çocuğumuz yok, eşimin mirası kime kalır sorusu biz hukukçulara çok sorulmaya başladı. Sorunun cevabı çeşitli ihtimallere göre değişmekte.
1.Ölen kişinin çocuğu yoksa mirası kime kalır?
– Eğer vefat eden bir kimsenin çocuğu yoksa; miras eşine ve ölen kişinin anne ile babasının sağ olması halinde hem eşine hem anne ve babasına kalıyor. Bu ihtimalde mirasın yarısı eşe kalır, diğer yarısı anne ve babaya kalır.
2. Ölen kişinin eşi sağsa ancak anne ve babası yoksa mirası kime kalır?
– Şimdi olmaz da belli de olmaz ölen kişinin anne ve babası ölmüş ancak eşi yanında büyükanne ve büyükbabası varsa miras bu sefer de eşi ile büyükanne ve büyükbaba arasında paylaşılıyor. Bu ihtimalde mirasın 3/4 ü sağ kalan eşe, kalan dörtte birlik kısmı ise dede ve neneye düşer. Bu demek oluyor ki; vefat eden kişinin anne ve babası yoksa büyükbaba ve büyükannesi mirasta hak sahibi oluyor. Yani zümre başının hayatta olması nedeniyle kardeşlerine mirastan pay kalmıyor. Yani zümre başı, alt soyun miras almasına engel oluyor.
3.Vefat eden kişinin eşi ve çocukları yoksa mirası kime kalır?
Yahu bu adam kimsesiz kalmış yazık, hiç mi kimsesi olmaz bir insanın. Ama bazen böyle insanlara rastlıyoruz.
Bu ihtimalde zümre başı olarak anne ve babası da yoksa miras kardeşlere kalıyor.
Bunun yanı sıra yukarıda sayılan akraba hısımlarından hiçbiri yoksa yani; eşi, çocukları; anne ve babası; kardeşleri yoksa söz konusu miras devlet hazinesine kalıyor.
4.Vefat eden kişinin eşi sağ ancak anne baba büyükanne ve büyükbaba vefat etmişse miras kardeşlere ya da yeğenlere geçer mi ?
En çetrefilli soruya geldik. Miras hukukunda zümre kavramı var. Miras belirtilen kurallar çerçevesinde ilk hak sahibi olan zümre hangisiyse ona bölüştürülür. O zümre yoksa ondan sonraki zümreye yine belirtilen kurallar çerçevesinde bölüştürülür. En çok hukuki problemlerin yaşandığı ihtimal de çocuğu, anne ve babası ile nene ve dedesi olmayan kişinin mirasının bölüşülmesinde karşımıza çıkıyor.
Çünkü yukarıda izah ettiğimiz olaylarda bir şekilde mirası paylaşanlar arasındaki bağlar daha güçlüyken bu kişiler dışında kardeş yeğen vs işin içine girince husumet artıyor. Yengeler, kayınlar, eltiler, hayırsız yeğenler vs. bu filmin ana karakterleri olunca ortaya tabi ki de savaş filmi çıkıyor. Bu kişiler arasında sürekli birileri birilerini ( sizlerden özür dileyerek ) akbaba olarak görüyor.
Çocuğu olmayan kişinin anne ve babası ile nene dedesi sağ değilse mirasın yarısı sağ kalan eşe diğer yarısı da kardeşlere ( ölen kardeş varsa onun çocuklarına yani yeğenlere ) kalır. Burada özellikle yalnızca başlarını sokacak bir ev almış olan bir çiftin birinin vefatı halinde kalan eş çok sıkıntı yaşıyor. Düşünün ki yıllarca birbirine kol kanat germiş, iki göz oda bir ev alabilmiş çiftten birisi vefat ediyor, zaten hayatının anlamı sönüp giden sağ kalan eşe bu evi için de birdenbire kayınları ya da kayınlarının çocukları ortak oluyor. Bunlardan bazıları maalesef çok vicdansız olabiliyor ve bir anda büyük mağduriyetler ortaya çıkabiliyor.
Özellikle bu tarz durumlar için yeni kanuni düzenlemelerin şart olduğuna yürekten inanıyoruz. Aile kurumuna oldukça önem veren bir kanun sistematiğimiz var ve böyle bir ihtimali de gözetmesi çok çok yararlı bir iş olacak.
5.Çocuğu ve Anne Babası Olmayan Çiftler Hayırsız Kardeş Ve Yeğenleri De Varsa Vasiyet Versin
Maksadımız birilerini birilerine düşürmek ya da kardeşleri yeğenleri kötü göstermek değil. Ancak hayırsız kardeş ve yeğenleri olan insanların da olduğunu unutmayalım. Hayatınızın anlamı eşinizden başka kimseniz yok, bir gün bile yanınıza gelip gitmemiş, bir ihtiyacınızı sormamış, hastalığınızda yanınızda bulunmamış birilerinin siz ölünce mirasınıza konmalarını istemeyen kişilerin bu isteğini gayet anlayışla karşılamak lazım. Kanunda saklı pay diye bir şey. Saklı pay mirasçıları anne, baba, çocuk, eş ve torunlar. Bunların hakkı belli bir orana kadar korunur. Vasiyetle bile o oran ihlal edilemez.
İşte olayımızda eşi sağ kalmış, anne ve babası ölmüş kişilerde saklı pay mirasçısı yalnızca eş. Yani kardeşler ve onların çocukları saklı pay mirasçısı değil. Bu da size vasiyet düzenleme konusunda bir özgürlük veriyor. Yani siz öldükten sonra özellikle eşinizin mağduriyet yaşamasını önlemek için malvarlığınızı eşinize vasiyet yoluyla bırakabilirsiniz. Bu durumda kardeşler ya da yeğenler mirasta hak sahibi olamaz. Eşinizin saklı pay oranını ihlal etmedikten sonra başkalarına da mirasınızdan vasiyet ile pay ayırabilirsiniz.
İşte bu noktada hayırsız olarak gördüğünüz kardeş ve yeğenleri mirasınızdan uzak tutmuş olursunuz. Bu kişiler saklı pay mirasçısı olmadığı için vasiyetnamenin iptali davası da açamazlar. Bu meseleleri yaşarken düşünmek lazım, çoluk çocuk nasip olmadıysa ve anne babada vefat ettiyse yahu ben ölsem eşim ne olacak diye hesaplamak lazım. Biricik olan, yanınızda tek ve her zaman bulunmuş hayat ortağınızı siz öldükten sonra da düşünmeniz önemli . Avukat bey canımızı sıktın demeyin, hayatın gerçekleri bunlar. Kim kimden önce ölür bilemeyiz ama güzel yaşayan ve eşini düşünen iyi eder, net ! Saygılarımla…
Av.Ali TÜMBAŞ
✅ Eşim Öldü Çocuğumuz Yok Miras Nasıl Paylaşılır ? | ✅ Gaziantep Miras Avukatı |
✅ Ölen kişinin çocuğu yoksa mirası kime kalır? | ✅ Gaziantep Ortaklığın Giderilmesi Avukatı |
✅ Ölen kişinin eşi sağsa ancak anne ve babası yoksa mirası kime kalır? | ✅ Gaziantep Mirasçı Avukatı |
✅ Vefat eden kişinin eşi ve çocukları yoksa mirası kime kalır? | ✅ Gaziantep Mirasın Paylaşılması Avukatı |
Merhaba biz 6 kardeştik babamdan kalan miras olduğu gibi duruyor ablamın çocuğu yoktu vefat etti eşi hayatta babam önceden vefat etmişti annem ise hayatta ablamın miras hakkı ne ölçüde kimlere kalacak teşekkürler
Bu çok ayrıntılı bir konu olup konu hakkında uzman Avukatımız Cihan beyi arayabilirsiniz iletişim 05327154705
Eşlerden adam vefat edip çocukları hiç yoksa adamın babası vefat etmis annesi ve kardeşleri sağ durumdadir birde eşi vardır miras kime kalır
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Merhaba.Bu imkanı sağladığınız için teşekkürler. Biz 2 öz ve baba ortak – anne farklı 1 üvey abla olmak üzere 3 kardeşiz.
Tapusu anneme ait olan 1 ev var.
Aşağıdaki durumlarda üvey ablanın mirastaki payı hangi oranda olur acaba?
a) annemin önce vefatı durumu
b) babamın önce vefatı durumu
Cok teşekkürler.
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Selamlar…
6 aylıktan evlenene kadar yanlarında büyüdüğüm eniştem(önce), halam(sonra)vefat etti. Hiç çocukları olmadı, eniştemin kendinin bir arsası vardı. Eniştem yaşarken beni nüfusuna almak istemedi. Halam eniştem öldükten iki sene sonra beni evlat edindi. (İlk) ölen eniştemin anne babası hayatta değil. Kardeşleri de ondan önce öldü.. Kardeş çocukları var. Beni üzerine alan halamın yani miras bırakan eniştemin eşinin hakettiği mirası evlatlık edindiği kişi alabilir mi? Yazdığınız makaleden anladığım kadarıyla miras; eş ile kardeşlere ya da kardeşlerinin alt sorularına iki eşit pay olarak bölünüyor. Yani beni büyüten halam “ANNEM” in mirasın yarısına hak edişi var. Buraya kadar tamam… Ancak bundan sonraki adımlar nelerdir. Veraset ilamlarını çıkarttım. Şimdi sırada neler var, ne yapmam gerekiyor. Tapu intikalinden söz ediyor arkadaşlarım.. Arsanın vergi borçları vardır. Velhasıl kelam, veraset ilamarını alıp sırayla nerelere baş vurmam gerekir? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim. Kolaylıklar diliyorum.
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
cocugum yok iki odalı bir evim var esimin üstünde anne babasi dede ninesi yok kardeşlerini bu evden pay verirsem ben magdur olurum vasiyet nasıl olur nerelere baş vurulur
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Sayın Avukat. Ablamın evliydi hiç çocuğu olmadı. Eniştem yeniden evlendi, yeni hanımındanda çocuğu olmadı ve eniştemde öldü. Babamızdan kalan mirasa ve ablamdan kalan mirasa eniştemin yeni hanımı mirascı olabilirmi. Başarılı çalışmalar dileğiyle….
Boşanmış eşler birbirine mirasci olamaz,enistenizin yeni eşine de bu sebeple miras kalmaz
Malesef oyle bi dunya yok sulale mirasci
3 Ay içerisinde mirası reddettim miras çocuklarıma geçer mi?
Konu başlığı alakasız yerde. Kısaca cevaplayalım siz mirası red etmeniz durumunda çocuklarınızda reddetmiş sayılır.
Merhaba 20 yıllık evliyiz çocuğumuz olmadı. Benim üzerime bir evimiz var. Eşimin ölmesi halinde eşimin anne babası veya kardeşleri benden evi talep edebilirler mi ? Benim üzerime olan evde miras hakları var mı? Cevabınız için teşekkür ederim.
Eşinizin anne ve babası eşiniz vefat ermesi halinde sağ iseler sizin miras hakkiniz mirasın yarısıdır kalan anne ve babasına verilir bu seçenekte kardeşler miras alamaz
Özür dilerim benim sormak istediğim benim eşimle evliliğimiz sırasında tapusunu benim kendi adıma aldığımız evde eşimin ailesinin benim uzerime kayıtlı olan evde miras talep hakkı var mı?
İstisnai olarak az kişi bilir ama mal rejiminin tasfiyesini isteyip size dava acarlarsa hak sahibi olurlar yoksa bir problem olmaz
Çok teşekkür ederim
Annemin komşusunun çocukları yok koca öldü.kardesi ve babası oturdukları evi elinden aldı.. yaşli kadın kirada simdi kocasının üzerine olan evi nasil alabilir nasil bi kanun bu boyle.. ki eş varken kardeşe nasil düşer..
Evin yarısını alma hakkına sahiptir. Ortaklığın giderilmesi davası açmadı gerekiyor. Bulunduğunuz şehirde bir avukat ile görüşünüz.
Ölen amcamın çocuğu yoktu daha mal paylaşımı yapılmadı eş ve kardeşler arasında ancak eşi başka biriyle evlenirse mirastan yararlanabilir mi?
Ölüm tarihinde nikahli esi olduğu için mirascidir eşi öldükten sonra diğer eşin evlenmesi mirasciligini ortadan kaldırmaz
Dedemden babama kalan hisse babam vefat ettigi icin bize gecti, biz 3 kardes ve annem babamin 1 hissesini mi paylasmis oluruz yoksa dededen kalan hisse babamin kardesleriyle ayni pay olarak biz yigenlerine de dusermi yani biz amcamla ayni hisseyi mi aliriz? Yoksa babamin 1 hissesini mi?
Tesekkurler iyi calismalar
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Merhaba ablamin hiç çocukları olma di ve geçen sene vefat etti ardından 1 sene sonra eniştemde vefat etti, ne bizim nede eniştemin anne babası veya büyükanne büyük babası var, eniştemin üzerinde olan mirası kardeşleri mi alır yoksa biz mi aliriz? Teşekkürler.
Ablanız eniştenizden önce vefat etmiş, sizin ailenin mirasciligi yok, yani enistenizin mirası onun kardeşlerine kalır
Teşekkür ederim.
Avukat bey merhabalar biz 4 kardeşiz annem öldükten sonra babam tekrardan evlendi babam evlenmeden biz babama ev yaptık ev babamın adına bizde evlendikten sonra başka eve taşındık şimdi üvey anneyle babam oturuyorlar Allah korusun babam vefat ettikten sonra o evin paylaşımı nasıl olur üvey annede mirastan pay alacakmi
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Ayni durumdayiz dayim oldu cocugu olmadi buyuklerde olmadigindan miras esle kardeslere bolundu yengemin vefati halinde yengeme kalan miras kime gecer yengemin kardeslerinemi dayimin kardeslerinemi once olen dayim
Çocuğumuz yok anne baba vefat etti miras eşime (kadına) kalır mı
Anne baba yaşıyor olsaydı mirasın yarısı onların yarısı eşinizin olacaktı. Anne baba vefat ettiği için onların hakkı alt zümreye yani kardeşlere geçer. Yarısı eşinizin olur. Bunu istemiyor iseniz yapmanız yaşarken yapmanız gereken yasal işlemler vardır. Bu husus ta detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Merhaba , çocuğum yok eşim vefat etti. baba ve abla sağ mal paylaşımı nasıl oluyor? hak iddia etmemeleri nasıl sağlanır?
Sorunuzun cevabı makalede mevcuttur, daha ayrıntılı bilgi için 05327154705 nolu telefondan tarafımızı arayabilirsiniz
Çocuğu olmayan kari koca var.
Kadina vefat eden babasi ve annesi tarafından miras düşüyor.
Sonrasinda miras düşen kadın da ölüyor.
Mirasin tamami kocaya mi kalir yoksa kadının yaşayan yada ölen kardeslerinin soylarina mi kalir
Kadının anne ve babası ya da büyük anne ve babası da vefat etmiş ise yani geride yalnızca eşi kaldı ise mirasın tamamı kocasına kalır
Cebabınıza istinaden yazıyorum dözüm asla size değil. Bu nasıl hukuk sistemi koca ölürse kocanın malından kardeşler hatta çocukları alıyor. Kadın ölürse sadece koca alıyor. (Üst soy ölü). Yazık çok yazık, kadına bu kadar değer vermemek. Çok üzüldüm
Mevcut kanuni düzen içinde cevaplar veriyoruz. Yorumunuza saygı duyuyoruz elbette. Kanunların daha adil ve vicdani yapılması elbetteki hepimizin en büyük dileği. Saygılar.
Merhaba, ölen amcamın malları hastayken satildi tum parasi eşi ustünde bankaya kondu. Eşi zaten çok zengin. Cocuklari yok, yengemin anne baba, kardeşi yok. Aslinda bi nevi iyi niyet yok. Amcam hastayken mali satilip yenge adina bankaya yatti ve o süreçte vefat etti. Kuzenleri var. Bizim hakkimiz amcadan dolayi olur mu? Yengem 88 yasinda…iyi gunler.
Zaten amcanizin tek saklı pay mirasçısı eşi yani yengeniz, sizin bir hak iddia etmeniz mümkün değildir, yengeniz dilediği gibi mirası ve kendi malını harcamakta özgür durumdadır
Amcam hastanedeyken imza alinip mallarini satti yengem. Bi nevi miras kacirma yasal.mirascisi bizdik. Tabi.yapacak.bisey yoktur. Teşekkür ederim.
Rica ederiz
Ama siz karisi degilsiniz ki.Nikah zevce nikahla kadinlik yapmis ve yillarca bakmis.
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
merhabalar
halamın kocası öldü ve çocukları yok. eniştemin mirasını kabul etti soyismini kullanıyor ve maaşını alıyor. halamın ölümü durumunda eniştemin ailesi halamın mirasçısı olabilir mi?
tesekkurler
Önce enişteniz vefat ettiği için onun ailesi halanizin mirasçısı olamaz
Eniştem çok hasta, anne babası, büyükannesi büyükbabası hayatta değil, kardeşleri hayatta… Ablamla eniştemin çocukları yok… Eniştemin vefat etmesi halinde kardeşleri mirastan pay alır mı yoksa miras sadece ablama mı kalır? Cevabınız için şimdiden teşekkürler…
Kardeşlerin burada miras payı vardır, Gaziantep ilinde iseniz tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz başka bir ilde iseniz bulunduğunuz ilden bir miras avukatı ile görüşmenizi tavsiye ederiz
Cevabınız için çok teşekkür ederim Ali Bey
Merhaba 2005 yılında üvey abim.oldu ölen abimin üzerine ev. Ve dükkan vardı babam.ustune yapmıştı 6 tane de üvey ablam var bizim onlarla baba bir anne ayrı tapuda mahkeme yarısını babama yarısını ise 6 üvey ablama verdi bana vermediler ben sadece babamdan hak alabiliyoruz benim de adım mahkeme versem bende o hakkın yarısından onların hakkı gibi yararlanabilirmiyim babam evi ve dükkanı.annemle yani 2..karisiyla .evlenmeden önce almıştı
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
merhabalar. cevaplarınız için çok teşekkürler. uzman olan sizsiniz, öncelikle karşınızda saygıyla eğiliyorum. fakat bazı cevaplar kafa karışıklığına sebep oldu. mesela bir üst soruda kübra hanımın sorusunda, önce enişteniz vefat ettiği için ailesi halanızın mirasçısı olamaz demişsiniz. özlem hanımın sorusunda eniştesi vefat edince burada da ilk ölen enişte ve eniştenin yakınları mirastan pay sahibi oluyorlar. peki nasıl oluyorda, yukarda kübra hanımın sorusunda da ilk ölen eniştenin mirasından eniştenin yakınları faydalanamadı ve tüm miras eşine kaldı.?
dikkaatli okuduysam kübra hanımda enişte ölmüş parayı halası alıyor. Hala zaten almış hala ölürse enişte yakınları alamıyor. Bu soruda abla yaşıyor yani mirasçı enişte yakınları ve abla arasında geçiyor. Abla da para olsa ve ölse enişte kardeşleri alamıyor diye anladım. Ölmeden eniştenin de payı eşine yani abla ya ve enişte kardeşlerine kalıyor.
Merhaba kolay gelsin, abim evli çocukları yok. Kendi annemiz öldü bir miktar miras kaldı. Abimin ölmesi durumunda ya da boşanması durumunda abimin eşinin kalan mirastan hakkı oluyor mu? Teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Halam bekarken tokiden eve yazildi 2 yıllık taksidi var evin hâlâ ev çıktıktan 3 5 yıl sonra evlendi ve 5 yıl evli kaldı eşi vefat etti eşinin anne babası yaşıyor ev halamin uzerine hep o ödedi simdi kanser hastasi ve durumu kritik vefat etmesi durumunda mirasi kime düşer vefat eden esin anne babası var halamin yok sadece kardeşleri var çocukta yok yada yasarken kendi ailesine devretme imkani var midir?
Eşi halanızdan önce vefat ettiği için mirasçısı değildir. Eşinin ailesinin talep hakkı yok. Varsa halanızın çocuklarına,yoksa anne babasına o da yoksa kardeşlerine, ölen kardeş varsa kardeş çocuklarına kalır. İşin özeti halanızın ailesi tarafına kalır miras.
Çocuğum yok eşim vefat ederse mal varlığı ben hayatta iken kimler hak talep edebilir
Eşinizin anne ve babası sağ ise onlar, sağ değil ise büyükanne ve büyük baba da sağ değil ise eşinizin kardeş ve kardeş çocukları alır. Bu durumda mirasın yarısı size kalır kalan yarısı diğerlerine
Peki eşimin önceki hanımından çocuğu var bu durumda kızından başka kimler hak talep edebilir yoksa sadece kızı ve bana mı kalır
Merhabalar. Eşim vefat etti. Çocuğumuz yoktu. Eşimin annesi ve 3 kız kardeşi hayatta. Babası önceden vefat etmiş. Sorum şu; veraset ilanında kızkardeşler çıkar mı yoksa sadece ben ve kayınvalidem mi hak sahibi oluyor. Cevap verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
Kayinbabanizin mirasindan gelen pay olduğu için onlar da çıkar,mirasın yüzde 50 si sizin, yüzde 50 si kalan kişilerin
O halde yüzde 50 benim. Yüzde 25 kayinvalidemin. Yüzde 25 kardeşlerin olarak anlıyorum. Teşekkür ederim ayrıca cevabınız için
Rica ederiz iyi günler
Çok soru sordum biliyorum ama birşey daha danisabilir miyim? Aracı diğer varislerden sayın almak istiyorum. Değeri nasıl belirleniyor?
Bu konuda detaylı danışmanlık almak ihtiyacınız var olduğu çok açık, ayrıca yorumlar bölümünün amacının dışına çıkmaması gerek, uygun bir ücret karşılığında 05327154705 nolu telefondan danışmanlık alabilirsiniz
Çok teşekkür ederim kolaylıklar dilerim
Peki hocam boşanma durumunda evlilik öncesi eşe intikal edilmiş mirastan mal paylaşımına tabi olur mu, hak iddia edilebilir mi.
Hak iddia edilemez tamamen kişisel maldır
Merhaba dayım 2000 yılında vefat etti yenge sağ 8 dayımın üzerine 8 parsel tapu var 7 parseli dedemden miras yoluyla geçti yengem bu tapular üzerinde hak sahibimidir
Dayinizin payı oranında yengeniz bu mallar üzerinde de miras hakkı vardır
Cocuklari olmayan yakinimiz vardi ikiside öldü. Ve anne babalrida sağ değil miras kime kalir önce erkek öldü
Buyukanne buyukbaba da sağ değilse miras kadının kardeşleri tarafına geçer
Çocukları olmayan ve anne babaları vefat etmiş olan bir çift belli aralıklarla vefat ettiler. Herhangi bir hukuki dava açılmadı, mal paylaşımı nasıl yapılır?
Sonra ölen eşin varsa kardeşleri mirascidir miras onlara kalir
Merhaba.
Çocuksuz karı kocanın herhangi biri öldüğünde kalan mal varlıklarının tümünün tek sağ kalan eşe geçmesi için ne yapmak gerekir? Çünkü birlikte çalışıp onca zorluğa beraberce katlandıklarından kimsenin aldıklarına, birkimlerine hazıra konması istenmez.
Şimdiden teşekkürler.
Amcamın hiç çocuğu yok ve rahmet etti. Yengeme ben bakıyorum. Yengemin kardeşleri hayatta yengem mirasını kardeşlerine değil o bakana yani bana bırakmak istiyor bu mümkün mü?
Vasiyet verebilir, daha sonra vasiyetini geçersiz olmaması için sağlıklı işlemler için 05327154705 nolu telefondan tarafımıza ulaşabilirsiniz
Ölen amcamın çocuğu yok annesinin mal varlığı ise hanımına düşermi ?
Tabiki
merhaba, eşimin ve benim çocuğumuz olmadı, eşimin annesi sağ,büyük baba, büyük anne yok. iki taraftada. kardeşi vefat etti, bir tane yiğeni ve amca dayı çocukları var. eşimin Allah uzak etsin vefatı durumunda, bu kişiler evlendikten sonra aldığımız ev, ve araba üstünde hak talep edebilirler mi? yani oturduğum evi sattırıp beni çıkarabilirler mi?
Eşinizin babasının payına düşen %25 hak nedeniyle onların da talep hakkı olur. Ancak bu kişiler saklı pay mirasçısı olmadığından eşiniz vasiyetname yazarak bu durumu engelleyebilir. Detaylı işlemler için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
çocuğu olmayan eşlerin adına tapulu mirasa konu olan mal varlığı kimlere kalır.
evli 44 yaşında bir beyim. .Çocuğumuz yok. 4 kardeşim var ben ölürsem annem ve babamdan kalan miras eşimemi kalır yoksa kardeşlerimde burda hak sahibi olurlar mı.?
Sizin mirasınızin yarısı esinizindir anne babanızdan payıniza düşenin de yarısı esinizindir,kalan yarısı kardeşlerinizin olur
Merhaba eniştem vefat etti anne ve babası yok . ablamın çocukları da yok.miras kime kalır
Varsa yarısı kardeşlerine( vefat etmiş kardeşlerin cocuklarina) , yarısı ablaniza, hiç kardeş ve kardeş çocuğu da yoksa miras tamamı ablanıza kalır
Benim ikinci evliliyim.eşim 85.yaşında 9.çocuğu var benim olmadı.mirasta haksahibimiyim Allah’a emanet olun
Resmi nikahınız varsa mirasçısı olursunuz, vefatı halinde mirasın 1/4 ü oranında payınız olur
Biz 8 kardeşiz.annemiz 1966’da öldü.babamız aynı yıl evlendi. Baba annem ve anneannem sağdı.büyük babamdan rize hemşin ve pazarda 30 dönüm ev ve arazi kaldı.babam 79 da öldü.üvey annem 94 teöldü.üvey anneye haklarını verip erzurum ve izmirdeki mirasları bölüştük.pazar ve hemşindeki mülklerden 2009 kadastro çalışmaları ile tapular belirlendi.şimdi bu arazilerin taksiminde üvey annenin başka eşinden olan uç çocuğu bize mirasçı olurmuş? Malların edinilmesi evlilikten çok önce edinilmiş ve ikinci eşin hiç bir katkısı yok.bu durumda hisse oranları ne olur?
Şimdiden teşekkür ederken bu kadar haksız bir kanuni düzenlemeye şiddetle isyanımı belirtmek istiyorum.
Üvey anneniz edinilmiş mallardan dolayı değil babanızın payına düşen mirastan kendisi de babanızın mirasçısı olduğu için yararlanır, ancak zamanında hakları ödendiğine ve taksim yapıldığına ilişkin varsa sözleşme belge vs ile iddianizi ispat edip üvey annenizin cocuklarinin hak sahibi olmadığına dair dava açılabilir, en iyisi siz rizeden bir avukatla yüz yüze görüşün daha sağlıklı plur
Merhaba eşi vefat eden kadın esinden kalan mirasi uzerine geçirmeden vefat ederse o pay kime geçer.
Mirasi geçirip gecirmemesinin bir önemi yok, kadının kalan mirasçılarına gecer
Biraz once eksik yazdim bu kişilerin çocukları yok
O halde kadının ailesine kalır, anne baba kardeş gibi
Üzerime kayıtlı bir evim var eşim öldü çocuğumuz yok Ölümüm halinde mirasım kime kalır
Mirasiniz eşinizin ailesine düşmez,sizin kendi ailenize varsa anne baba kardeşlerinize kalir
Teşekkür ederim
Merhabalar. Öncelikle babam hayatta değil. Asıl konu şu Halam’ın eşi öldü. Eşinin anne babası hayatta değil. Ve çocukları da olmadı. Bu durumda miras halama kaldı. Halam öldüğünde bana miras kalır mı? Bir başka halam ve amcam var. Yani kardeşlerine ve bana pay edilir mi?
Kardeslerine ve sizin babanız sagsa ona kalir, babanızda vefat ederse onun payı size ve kardeslerinize kalır, ancak hala vasiyet düzenlemesi yaparsa ve size bir şey birakmazsa hakkiniz olmaz çünkü saklı pay mirasçısı degilsiniz
Merhaba Benim Babamın Dedesinden Kalma Araziler Mevcut, Babamın Dedesinede Babasından Kalmış, Dede Eşten Önce Ölüyor Ve Eşe 4/1 Oranında Mal Kalıyor. Sonra Miras Kalan Eşte Ölüyor ve kişinin çocuğu bulunmuyor. Bu Mirastan Eşin Kardeşleri Yaralanabiliyormu Cevabınız İçin Şimdeden Teşekkürler
Merhaba eniştem benim oğluma bir ev aldı fakat kendi uzerine yaptı enistemin çocuğu yok şuan miras ablam ve kardeşleri arasında bölünmüş durumda ablama birşey olması durumunda baldizina pay kalır mı
Merhaba,
Kız kardeşim 2012 yılında eşinden boşanma aşamasında vefat etti. Çocukları yok. Babamız ve annemiz hayatta onlar vefat ettiğinde ben ve diğer kardeşime intikal edecek olan mirastan eski eşi pay alabilirimi ?
Saygılarımla.
Boşanma davasina mirasçılar devam edip boşanma gerçekleşmedi ise eski eşi mirastan pay alır
Cevabınız için teşekkür ederim.
Eşin yeniden evlenmiş olması bir şey değiştirir mi?
Davayı devam ettirmedik. Aradan 10 yıl geçti biz şimdi dava açabilir miyiz?
Vefat sonrası katılma alacağından dolayi dava açılabilir ancak ger şart altında evlilik birliğinin ölümle sına ermesi dahil 10 yıllık süre geçtiyse dava hakkiniz zamamasimina uğrar
Ben evlendim eşimin çocuğu yok ama benim ilk evliliğimden bir çocuğum var.Evimizi evlendiğim eşimin üzerine yaptık eğer ilerde eşim ölürse onun üzerindeki ev için kardeşleri hak sahibi olurmu yoksa ben ve oğlumamı kalır.
Yarı oraninda kardeşlere kalır, ancak saklı pay mirasçısı olmadığı için esiniz vasiyet vererek bunu engelleyebilir, detaylı danışmanlık için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Çocuğunuz olduğunu sonradan fark ettik, çocuk varsa kardeşlere miras kalmaz
cevapladığınız için öncelikle minnettarım.İlk sorum şuydu,Ben geçen yıl evlendim 55 yaşındayım eşimin çocuğu yok ilk evliliği ama benim ikinci evliliğim ve ilk evliliğimden bir oğlum var.Evimizi eşimin üzerine yaptık.eşim ölürse kardeşleri hak sahibi olurmu diye sormuştum sizde eğer sizin çocuğunuz varsa eşinizin kardeşleri hak sahibi olmaz demiştiniz.İkinci sorum ,ben eşimden önce vefat edersem onun üzerindekiler oğlumamı onun kardeşlerinemi yoksa eşit oranda paymı edilir.
Sizden çocuğu yok. Vefat ederse kardesleri pay sahibi olur. Olmasını istemezse vasiyet verebilir, siz eşinizden önce Vefat ederseniz cocugunuz eşinizin mirasçısı değildir tüm miras diğer tarafa gecer
Merhaba kolay gelsin öncelikle. Eşimin 2. Eşiyim önceki evliliğinden 4 çocuğu var. Şu anda oturduğumuz ev annesinden miras kalmış. 2 kardeşler. Eğer eşim vefat ederse veya boşanırsak bana hiçbir hak düşmediği ve eşimin çocuklarına verileceğini söylüyorlar. Kanunen benim hakkım nedir. Normalde bu ev satılacak ve eşimle yeni ev yapacağız. Bana yasal olarak haklarımı söyler misiniz? Kolay gelsin hayırlı işler
Vefat ederse payınız var, bosanirsaniz hak iddia edemezsiniz, detaylı danışmanlık için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Cevapladığız için çok teşekkür ediyorum
Rica ederiz
Hayırlı akşamlar,karım vefat etti ve çocuğumuz yok. Eşim ve annesinin oturduğu ev yarı yarıya yani %50 si eşimin %50 si Kayinvalidemin. Eşim iki sene önce noter huzurunda vasiyet vererek , kendisi öldükten sonra yüzde 50 hissesini bana bıraktı. Burada yuzde kaç bana kalıyor ve kayinvelidem saklı paydan faydalanabilir mi
Hayırlı akşamlar. Karım vefat etti ve çocuğumuz yok. Eşim ve annesinin yüzde 50 yani yarı yarıya hisseli bi dairesi var. Eşim iki sene önce notere gidip , kendi payını öldükten sonra bana bırakmak için vasiyet yazdırdı. Bu yüzde 50 den bana düşen nedir ve Kayinvalidem saklı paydan faydalanabilir mi. Teşekkür ederim
Annesi saklı pay mirasçısı, vasiyetin iptalini dava ederse kendi payına düşecek olan hissenin 1/2 sini dava yoluyla alabilir, yani toplam taşınmazın yüzde 12,5 luk kısmı demek oluyor bu, dava acmazsa zaten doğrudan eşinizin yüzde 50 lik tüm hissesi sizindir
İkinci evliliğini yapmış eniştemin iki çocuğu ve torunu var.ablamın çocuğu yok .beraber aldıkları taşınmaz kime kalır
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Sayın avukat Ben eşimi kaybettim eşimden çocuğum yok ikinci evliliğimi yaptım 1. Evliliğim de biraz alabilir miyim anne baba hayatta
Evet miras hakkiniz var yarı oranında siz mirascisiniz
Esi vefaat etmis bir arkadsim var bir de çocukları var çocukları olmasına rağmen eşinin anne babası mirasına ortak olurmu
Olmaz
Merhaba çocuğumuz yok. evlendikten sonra bir ev aldık ev üzerime. anne ve babamdan kalan mirasta var. ben ölsem mirasimin tamamı esimemi kalır.(kardeşlerim var). Anne babamdan kalan miras benim hisse hakkım kadarda eşim alirmi
Merhaba eşim vefat etti. Çocuğumuz yok ev tapusu eşimin üzerine idi. 3 kardeşi var bu evin hisse paylaşımı oran olarak ne olur. Ben şuan bu evde oturuyorum hisselerini onlardan satın alabilir miyim.1kardeşi hasta vasisi yeğenimiz ben hisseme düşen kısmı sana devre derim dedi… Sadece noter onayı ile bu devir olur mu… Nasıl bi yol izlemeliyim evimi kurtarmak için?
Sağlıklı bir değerlendirme için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Merhaba, Anneannem 50yil önce vefat etmiş. dedem ikinci evliliğini yapmış,ikinci eşinden bir kızı var. İkinci eşi ve dedem de vefat ettiler. Dedem hayattayken,ilk eşinden kalan mirastan pay alamamıştı. Şimdi anneannemin üst soyundan ,anneanneme miras kaldı yine. Fakat bu sefer dedeme ve dedem üzerinden, ikinci eşten olan kiza da hisse düşüyor. Üvey kız ve dedem burada neden hissedar oldu, yani önceki paylaşım emsal olmaz mı? Teşekkürler.
Amcam çifte vatandaş Finlandiya’da hikamet ediyordu nikahlı eşinden hiç cocuğu yok eşinden habersiz 2 kadından çocuk yapmış birinden 1 diğerinden 2 çocuğu var Finlandiya’da 3 kız çocuğunu üzerine kaydettirmiş ama Türkiye’de nüfusa kayıtlı değiller, çocukların bizlerden haberi bile yok olsa dahi Türkiye’ye gelmezler tanımıyoruz, amcamın eşide çifte vatandaş o da gidip geliyor Türkiye’ye, amcam vefat etti amcamın babası annesi ve nenesi dedesi yok kardeşleri var, amcamın kardeşleri babası bir annesi ayrı Türkiyedeki mallardan kardeşlerine hak düşer mi?
Konu detaylı danışmanlık gerektirmekte olup bu hususta tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
merhaba
3 aylıkken annem ve babam beni teyzeme veriyorlar ve onlarla büyüyorum. teyzem ve eniştemin hiç cocugu olmadı . maddi durumdan düşünmediğimiz içinde üstlerine alma gibi bi durumda olmadı. ben suan evliyim fakat şimdi eniştem evinin bana kalması itiyor. naıl bi yol izlemeliyiz.
Amcamın çocuğu olmadığı.için arabası miras olarak kaldı.Ama eşi yengem hayatta.Araç satldığında paylaşım yarı yarıyamıdır
Yarısı eşin yani yengenizin yarısı diğer kisilerin
Halamın çoçuğu yoktu evliydi öldü eşi evlendi amcam da öldü hiç evlenmedi çoçuğu yok mirastan enişte pay alır mı
Sağlıklı bir değerlendirme yapabilmemiz için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Merhaba, evliyim çocuğumuz yok. Bir tane evimiz var. Eşlerden biri vefatıyla sağ kalan eş evin tamamına sahip olabilmesi için ne yapmamız gerekiyor. Cevaplarsanız sevinirim.
Vasiyet verirseniz sorun olmaz, önemli detaylar için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Eşim vefat etti özürlü aracı vardı çocuk yok yarısı benim yarısı eşimin aylesi ne kalıyor bende özürlüyüm ne yapabilirim tek mal varlığı bu
Konu hakkında tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Merhabalar
Sorum şu olacak.cocugu olmayan bir ailede ev ve araba ölen eşin üzerindeyse ölmeden önce vasiyet yazdırıp ölüm sonrasi malları eşinin üzerine yazdirabilirmi
Yazdırabilir vasiyetname kurtarıcı bir tedbirdir bu olaylarda, sonradan problem yaşamamak adına vasiyetname aşamasında hukuki destek almayı ihmal etmeyiniz daha detaylı bilgi için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Merhaba, evliyim ve çocuğum yok. Sahip olduğum mallar, evlilik öncesi edindiğim mallar. Bir kardeşim ve onun oğlu (yeğenim) var. Vefatım durumunda bu mallar üzerinde eşimin hakları nasıl olur. Bir de lehdar olarak eşimi belirttiğim bir miktar BES birikimim var, bunun üzerinde de varisler hak talep edebilir mi? Cevabınız için teşekkür ederim.
Birçok husus var sorunuzda, detaylı ve sağlıklı bir danışmanlık için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Merhaba Avukat bey,
Kişi bekar ve çocuksuz olarak vefat ediyor.Üst soy dan Anne baba da dahil kimse hayatta değil.Yalnızca 2 kardeş yasal mirasçı olarak hayatta.Ancak Noter den tasdikli Vasiyetname ile evini yeğenine bırakıyor kardeşlerine de bankadaki bir miktar nakit parası veriliyor.Kardeşlerin bu evde saklı pay hakları var mıdır?Teşekkür ederim.
Saklı pay hakları yoktur vasiyetname geçerlidir
Merhaba avukat bey. Eşimin ve benim evlilik oncesi edindigimiz birer evimizi satarak müstakil bir ev aldık. Ev benim üzerime, her ay kredisini ödüyorum ve çocuğum yok bir kardeşim var. Anne baba vefat. Eşimin evlilik öncesi edindiği bir evi daha ve meslek sahibi iki kız çocuğu var. Eşim veya ben vefat edersek ortak edindiğimiz ev paylaşımı nasıl olur. Çok teşekkür ederim.
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Hayırlı günler av. Bey sorum şu kardeşimi amcama evlatlık verdi rahmetlik babam bizde mirasçılığı devam ediyor. Amcama biz mirasçı olabiliyor muyuz amcamın çocuğu yok ve kardeşim evlatlık aldı
Amcaniza mirasci olamazsınız, sadece evlatlık verilen kişinin böyle bir hakkı var
Merhaba, eşimin ilk evliliğinden 3 çocuğu var ve bizim de ortak 1 çocuğumuz var. Babamın vefatından sonra bana miras kaldı. Benim vefatım halinde, üzerimdeki mallar eşim ve çocuğuma kalacak ama ben eşimin çocuklarına da kalsın istiyorum. Bunun için vasiyet düzenlemem yeterli olur mu?
Bir de Allah korunsun çocuğumla beraber vefat edersem mallar eşime ve yaşıyorsa anne-baba, yaşamıyorsa kardeş ve soylarına mı kalacak? Bunun için de vasiyet düzenlesem sadece eşime ve çocuklarına kalabilir mi?
Teşekkürler.
Detaylı danışmanlık gerektiriyor sorunuz, tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Merhaba babam annem ile ayrılıp 2001 yılında ikinci evliliğini yaptı. İkinci eşiyle olan evlilik birliği içerisinde 2008 yılında kredi çekerek bir ev almış 2018 de evin %50 sini eşinin üzerine satış göstererek vermiş. Yine evlilik içerisinde eşinin üzerine bir araba almış. Babam vefat etti şu durumda ne yapmamız gerekiyor ve yasal hakkımız nedir? Avukatlara danıştım 2001 yılında evlendiklerinden aralarında mal ayrılığı rejimi olduğu ve satış iptali davası ile miras payımın 4/3 yükselebileceğinide söyleyen de oldu direk mal paylaşımı davası ile araba ve evden pay alınır diyende 🙂 Fikir almak istedim. Şimdiden teşekkürler,görüşünüzü merakla bekliyorum
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Çocuğu olmayan yengem ,amcamdan devraldığı evi 2017 yılında intifa hakkını üzerinde tutarak çıplak mülkiyetini tapuda satış göstererek 7 yaşındaki oğluma devretti.Yengem yakın zamanda vefat etti ,hastalık ve cenaze sürecinde bütün herşeyi ile maddi manevi ben ilğilendim. Maliyeden intifa hakkını kaldırttık.Yengemin yasal mirasçıları Abisi ve ablası görülüyor .Mirasçılar bu ev hakkında bir iddada bulunabilirlermi.Bu durum mal kaçırma davasına konu olabilir mi ? 2007 yılındaki kanunla kardeşler saklı pay mirasçısı olmaktan çıkarılmış , Bize ne şekilde dava edebilirler .
Saklı pay mirasçıları yok mal kaçırma davası acamazlar
Amcam vefat etti.Down sendromlu bir kızı ve eşine tüm mirası kaldı.Acaba amcamın kardeşleri faydalanabilir mi mirastan bu durumda.
Faydalanamaz alt soyu ve esi var
Hocam kolay gelsin
Çocuğu olmayan bekar ablam öldü,annem sağ baba ölü 3 kardeşiz ablamın mirası kime kalır
Yarısı annenize yarısı da kardeşlere kalır
Hocam iki abim var ikisi de annemi ne maddi nede manevi olarak desteklemiyor ne hastalığında ne de bayramda hiç bir şekilde aramıyorlar sadece ben varım en son ablam öldü onda da cenazeye bile gelmediler annem kafayı takmış bunu ikisini mirastan evlatlıktan red edecek gibi şeyler söylüyor bunu yapabilir mi mersindeyim
Bunun için detaylı bilgi vermemiz gerekiyor danışmanlık için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Ablam öldü çocuğu yok bekar ,annem sağ babam ölü ,3 kardeşiz diğer ikisi ölümünde de hastalığında da ablamın yanında yoktu bunlar miras alır mı ablamdan
Merhaba annem ve babam ayrı her ikisininde yeni evlilikleri var. Babamın yeni eşinden çocuğu yok bayanın ilk evliliği . Bir ev aldılar babamın eşinin üzerine yaptırmışlar ve babam noterden evlilik sonrası mal ayrımı sözleşmesi imzalayarak evdeki bütün haklarından vazgeçmiş. Böyle bir durumda babam vefat ederse bana o evden pay düşermi.
Önce babanız vefat ederse babanızın 2.esinin mirasçısı değilsiniz, kaldi ki ev direk kadının üzerine yapılmış ve mal ayrılığı sözleşmesi yaptıkları için bu hususta da herhangi bir hak iddia edilemez, yani sizin payınız yok
Sayın ali bey. Sayın avukatım yazınız çok güzel va açıklayıcı. Aslında sağ kalan eşi kanun korumalı miras bırakanın birşeyler yapmasına gerek kalmamalı. Sağolun sağlıklı günlere saygılarımla.
eşim böbrek nakilli ve ayrıca bibolar bozukluk hastası yıllardır eşime bakıyorum çocuğumuz olmadı şimdi Allah gecinden versin eşim ölse arayıp sormayan bakmayan yardım etmeyen kardeşlerine mirasın yarısı kalacak ne güzel adil bir kanun değil mi
Esiniz vasiyet versin kimse hak iddia edemez
Sayin Avukat Ali Bey
Yazinizi okudum tamamini. Eşimi cok seviyorum ve cocugumuz yok. Evlendikten sonra zar zor bir ev aldik ve ben öldükten sonra esime kalsin istiyorum ev. Herzaman yanimda o oldu. Ne yapmam lazim.nasil yol izlemeyelim. Lutfen mail ile cevap verip en detayli olarak anlatmanizi ve karsiliginda ucretini ve iban ninizi yazarsiniz. Hakkinizi gondermek isterim.sonucta bu sizin mesleginiz. Lutfen detayli ve küçük puf noktalari varsa onlarida belirtirseniz sevinirim.
Bu hususta tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Evlenmeden önce ev aldım 1 yıl sonra evlendim krediyi eşimle ödedik.Eger ölürsem miras kime kalır.Kardeşlerimede kalırsa eşime haksızlık olmaz mı?
Çocuğunuz yoksa kardeşleriniz kanunen mirascidir, ancak saklı pay mirasçısı olmadıkları için vasiyetnameyi iptal ettiremezler, kısacası vasiyet verirseniz eşinizi korumuş olursunuz bu şekilde bir sıkıntı ile karsilasmaz, sağlıklı bir vasiyetname düzenlemesi ve daha sonra sorun yaşanmaması adına bu konuda hizmet almak için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Evlenmeden önce ev aldım.Yarısı kredi yarısı birikmiş para,1yıl sonra evlendim.Kalan krediyi birlikte ödedik.Öldüğüm de ev kime kalır.Kardeşlerime de kalırsa eşime haksızlık olmaz mı?
çocuğum yok eşimle birlikte vasiyet yazacağız birbirimize. Vasiyet yazmamız durumunda kardeşler ve kardeş çocukları hak talep edebilir mi. Ederse de ne oranda hak talep edibilir. teşekkürler
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
eşim öldü çocuk yok 24 yıllık evliyim eşim ve ben özürlüyüm bir özürlü arabamız var daha iki yıl oldu alalı şimdi eşimin aylesi arabamı kollandirmiyor sat boluselim diyorlar verdisi var ne yapayım bilmiyorum bu nasıl bir adalet ben yokluk çektim aldım bir kursları yok devlet onlara veriyor adelet bumu
Maalesef zamanında vasiyetname düzenlememis olmanın zararları. Kanuna göre mirasçılar, ancak detaylı bir danışmanlık için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Eşim vefat etti reddi miras yapınca tüm borçları kapsar mı
Reddi miras tüm borçları kapsar
Eşimin borçları olmuyor dimi
Hanımefendi yorumlar bölümünün maksadını asiyorsunuz, detaylı danışmanlık gerektiriyor sizin durumunuz, bu konuda tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Özür dilerim teşekkür ederim
Rica ederim iyi günler dileriz
Yani öyle olunca daha borcu kalmıyor dimi
Borcu aynen devam eder sizin sorumluluğunuz olmaz, mali mülkü varsa alacaklilar bunları sattırır, reddi miras yapınca eşinizden size hiçbir şey kalmayacaktır, borcu da alacağı da dahil sizlik bir şey kalmaz, sadece varsa emeklisi size kalır
İyi günler yüzde 13 Luk bir rapor değeri aldık kaza sonucu düşük bir oranmi
Bu husus detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza mesai saatleri içinde 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Merhaba annemin dayısı hiç evlenmedi vasiyet yoluyla noterden tüm mal varlığını bana bırakmak istiyor bu dayımızın anne babası sağ değil sadece kardeşleri var vefaatı sonrasında kardeşleri vasiyetin iptalini isteme hakkına sahiplermi
Kardeşler saklı pay mirasçısı değildir, bu sebeple vasiyetin iptalini isteyemezler, yine de vasiyet düzenlerken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar var bu sebeple detaylı bilgi için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Merhaba 25 yıllık evliyiz çocuğumuz olmadı. Her ikimizin de anne ve babası hayatta değil. Benim annemden miras kalan bir evim var. Bu evi satıp başka bir ev alacağız. Eşimin ölmesi halinde eşimin ilk evliliğinden olan çocuğunun ve ağabeyinin benim üzerime alacağımız evde miras hakkı var mı? Ya da benim ölümüm halinde benim babamın ikinci eşinden olan kardeşlerimin miras hakkı olabilir mi? Cevabınız için teşekkür ederim.
İyi günler. 50 yaşındayım. Yakında evleneceğim kişinin hiçkimsesi yok. Benim de yalnızca kardeşim ve 18 yaşından küçük yeğenlerim var. Ölümüm halinde babamdan kalan mal ve bankadaki paramın tamamının yeğenlerime geçmesini istiyorum. Evlenirken nasıl bir düzenleme/sözleşme… yapmamız gerekir bunun için? Teşekkürler…
Sayın avukatım !
Eşimden boşandım. 2 oğlum var reşit. Ayrıca benim hayırsız bir kardeşim var. Ben öldüğümde mal paylaşımı nasıl olur ? Mirasımın kardeşime gitmeyip te sadece çocuklarıma kalması için bir şey yapmam gerekir mi ?
Gerek yok zaten çocuklar varken miras başkasına kalmaz
Amcamın eşi vefat etti anne ve babası da vefat etti Çocukları hiç olmadı amcam mal varlığını bana bırakırsa diğer yeğenleri ve kardeşleri bozabilir mi
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
merhaba babam 2. Evlilik yaptı biz kardeşimle ilk eşteniz babam 2020 yılında 2. Eşi 2021 yılında vefat etti 2 eşten çocuk yok edindiği mallar hep intikal ile üst Soydan gelmekte intikal işlemine göre babamın malları 2. Eşin hiç alakası olmayan kardeş çocuklarına kaldı biz normalde uzlaşmıştık ancak kardeş çocukları hep mani oldu şimdi onlarda uzlaşma taraftarı değil nasıl bir yol izlemeliyim
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
İyi günler, abim evli ve çocuksuz olarak vefat etti. Anne-babamız sağ. Büyüklerin vefatı durumunda, merhum abimin eşine miras düşer mi? Teşekkürler.
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
merhabalar, benim babamın, başka bir evlilikten olma bir çocuğu daha var. şayet ben ölürsem, miras, aynı anneden olan kardeşime mi kalır, yoksa o diğer anneden olan kardeş de hak alır mı? (anne baba sağ değil)
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
İyi günler.
Erkek arkadaşım 6 Şubat 2023 depreminde ablasını, eniştesini ve yeğenlerini kaybetti. Eniştesi kardeşiyle ortakmış. Arkadaşım oradan ablası adına pay alıp onun için hayır yapmak istiyor. Ama eniştesinin ailesi onun kalan mirasını gelinlerinin kardeşine verir mi? Arkadaşım böyle bir talepte bulunsa resmiliği var mıdır?
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Merhaba,
Ablamı eşimi ve çocuklarını yaşanan depremde kaybettik. Ablamın öğretmendi. Eşi Özel şirkette çalışıyordu. Yaşayan çocuğu yok. Ev ve arabaları vardı bunlarda ablamın üzerine kayıtlıydı. Annem ve eniştemin babası yaşıyor bu durumda mallar ve sigortalardan kaynaklı alınacak tazminatlar kime intikal eder.
10 yıllık evliydik eşim kanser hastasıydı vefat etti gecen yıl Bi araba aldık başka hiçbirşeyimiz yok kirada oturuyoruz eşimin 2 kızı var şimdi arabadan 4/3 pay istiyorlar biz hastalıkla uğraşırken zar zor aldık kimse yoktu yanımızda benim sadece hakkım 4/1mi
Selamlar,
Benim iki çocuğum var ve babalarından boşandım. Babaları ikinci evliliğini yaptı. Evliliklerinde baba eşinin üzerine ev, araba, villa, bina ve daha pek çok taşınmaz almış. İkinci evlilikten çocuk yok. Ölen babanın sadece benden iki çocuk var. Baba öldükten üç gün sonra eş yancıya 1.000.000.00.- göstermiş villayı hileli satış yapmış. On beş gün sonrada arabayı satmış. Epeyce mal var ve çocuklarım dava açtılar. Bu davanın gidişi ne olabilir. Hileli mal satışları geri alınabilinir mi? Teşekkürler.
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Böyle faydalı paylaşımlarınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederiz. Benim sorum şu Amcam 30 yıl önce vefat ediyor daha sonra çocuğu bekar ve çocuksuz olarak vefat ediyor. 5 sene öncede amcamızın eşi vefat ediyor. Dedemizden kalan miras paylaşımı ne şekilde olur yengemizin kardeşleri ile birliktemi yoksa direk dedemizden kaldığı için onun alt soyuna lı geçer vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim.
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Sayın Av. Ali Bey ,
Benim orta karar bir BES birikimim var. ( 500 bin TL civarı ) .Mirası devlete kalacak olan ya da kanuni mirasçısı varsa dahi ona kalmasını istemeyen ( hayırsızlık/küslükten ) yaşı 70 veya üzeri , AKLI BALİ ( amacım asla kandırmak değil , aklı selim ve vicdanına sığar şekilde , gönül rızasıyla ) bir kadın ya da erkekten ÇIPLAK MÜLKİYET HAKKINI SATIN ALMAK ve İNTİFA HAKKINI O KİŞİDE BIRAKMAK istiyorum.55 yaşındayım , ağır şeker hastasıyım , 22 yaşında ve tıp fak. 3. sınıfta bir kız evladım var , 4,5 aylıktı boşandığımda , ne nafaka ne tazminat ne manevi destek aldım boşandığım eşimden.Baba-kız görüşmüyorlar da zaten 10 yılı geçkin süredir.Toplamda 4-5 kez görüştüler ve sonra koptular doğal olarak…Ana-babasından kalan mirasını , malını-parasını yeni eşi ve 3 kızı üzerine yaptı yıllar önce , kendisinin emeklisi de yok ayrıca…22 yıl boyu kızımı çok zorlanarak , tek başıma büyütüp,yetiştirdim , bu kadarı dahi çok zordu , yatırım yapamadım! İstanbul’da , Maltepe-Fındıklı’da kirada oturuyoruz.( Ki kiralar delirince ev sahibi de beni çıkartmak için evi satışa çıkarttı,gezip duruyolar , satılırsa nereye çıkar-bu bütçe ile nasıl ev tutarız en büyük kabusum bu ! ) Ona bir ev alacak gelirim de yok ( sadece emekli maaşı ki o da ana-babamdan , kızıma kalmayacak ben ölünce ) mevcut hastalıklarım dolayısıyla çok bariz ki böyle bir vadem de yok 🙂 Kızıma BES birikimimi bıraksam , bankadaki para enflasyonda erir gider , para işinden de zerre anlamaz zaten ya kaptırır ya çar çur eder 🙂 Kimse mirasını yanında götüremediğine göre , bu şekildeki bir resmi satış ile EV SAHİBİ EDERİM KIZIMI diye düşünüp size danışmak istedim, BÖYLE BİR MÜVEKKİLİNİZ VAR MI ? 🙂 Varsa , gerekli tüm işlemleri siz yapar mısınız avukatlık hizmeti vererek? Yoksa , Bu tür insanlara başka ne şekilde ulaşabilirim ? 506 533 11 00 telim…
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Selamlar annemin dayısı vefaat etti malvarlığı da yengemin üstüne çocuklarıda yok dayımın üstüne ev ve araba var sadece yengemin üzerin de olan mal varlığından miras alabiliyorum kardeşleri yenge tarafımda zaten dayınızın bi arabası birde evi var onlarda arabanın kasko sigorta vs borçları var onları kapatır deyip imza verip reddi miras yapmamızı istiyorlar bu arada mallar yengemin üzerine ama evlilik birliği içindeyken yapılmış mal varlığı bilgilendirirseniz çok memnum olurum teşekkürler
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Babam öldü annemin üzerinde evler var (tapular annemde) kardeşlerim hak iddia ediyor annem satmak isterse onların imzası gerekir mi?
Bu miras malıdır ve çocuklar da sağ ise mirasçıdır. Yani Herkesin imzası gerekir satış için.Aksi halde dava açmanız gerekir. Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Merhaba,
Yurt disinda yasiyoruz esimle, 2 kizim var, burda 1 evimiz var ortak, babamdan kalan 1 daire 1 parsel var, turkiyede esimin babasi arsa vercek uzerine cunku bizde alirken odemeye katildik, bu tapu sadece esimin adinami olur? Sonradan esim vasiyet yapip erkek yegenlerine verebilirmi? Cocuklarim sag iken boyle bise gecermi? Kayinpeder kayinvalide kardesler sag, benim esim olmeden hangi onlem alabilir bizi mirasindan faydalandirmamak icin, kizlara miras birakmakta cok hevesli degiller sanki… cok tesekkur edyorum, bazi kurallar degismesi lazim 2023 te yiz artik
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Merhaba biz eşimle evlendikten sonra 2012 yılın da bir ev aldık. Ev eşimin üzerine . İki de çocugumuz var. Ben evin yarısını üzerime alırsam, eşim vefat ederse, mirasçılar benim uzerime olan tapunun yarı hakkından da hak alabilirler mi. Yoksa yarı hisseyi de hiç üzerime almama gerek yok mu.
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Merhabalar Avukat bey,
Miras hukukunu ayrìntìlı olarak açıkladiginiz için tesekkür ediyorum.
Tek anlamadìgım konu eşler yegenlerine ve kardeşlerine( Çocugu olmayan eşler)mirasından pay bırakmamak için vasiyet versin diyorsunuz.Bu vasiyet noterden nasıl yapılmali ki miras tamamiyle eşlere kalsın.Bunun ince ayrintısını anlatabilir misiniz lütfen.Iyi günler dileklerimle…
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
5.Çocuğu ve Anne Babası Olmayan Çiftler Hayırsız Kardeş Ve Yeğenleri De Varsa Vasiyet Versin
Burada yazdığınız yol gösterici yorum çok üzdü beni. Zira ana babasına zerre miktar faydası olmamış bir evlat ve eşi ana babasının mirasına konuyor. Ve hak tecelli edip ölüm kendisini bulduğunda mirası çocuğu olmadığı için eşine, oda vefat ettiğinde hiç bir bağı olmadığı halde eşinin yegenlerine kalacak. Sizce bu adilmi. Eminim yüzlerce benzer davalara şahit olmussunuzdur. Ama yukarıda ki yorumunuz böyle vefasız evlatların art niyetli yaklaşımlarınada neden olacaktır. Tabiri caizse eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmüş oluyorsunuz. Lütfen hukuk sistemini bir bütün olarak değerlendirip bireysel sıkıntılar üzerinden yorumlayarak başka mağduriyetlere neden olmayınız.
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Merhaba,eşim ile benim 2 oğlumuz var.Bütün mallarımız ortak.İkimizde herhangi birimizin ölümü halinde ortak hissenin diğerinin üzerine geçmesini istiyoruz.Yani eşlerin ikisi de vefat etmeden çocukların pay almasını istemiyoruz.Bunun için ne yapmalıyız?
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Merhaba. Evliyim ve bir daire satın almak istiyorum. Ebeveynlerim yok ve ilk evliliğimden bir oğlum var. Ona zaten bir daire satın aldım. Şimdi ise karıma bir daire satın almak istiyorum ve bu dairenin benim ölümümün ardından sadece karıma kalmasını ve kimse tarafından, hatta oğlum tarafından bile, ondan bir şey alınamamasını istiyorum. Ölümümden sonra ona zarar verileceğinden korkuyorum. Dairenin satın alınmasını nasıl düzenlemeliyim?
Yazılarınızı dikkatlice okudum ve öğrendiklerim beni ciddi şekilde üzdü. Gerçekten eşlerimizi çok kötü bir durumda bırakma riskiyle karşı karşıyayız. Kanunların ayrıntılı açıklamaları için size teşekkür ederim
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz
Ilginize tesekkurler teyzem ve enistemin cocuklari olmadi enistem vefat etti 2adet teyzemin uzerinde dairesi vardi enistemde birseyi yok enistem sag iken teyzemin uzerinde idi daireler enistem oldukten sonra teyzem satti daireleri enistemin mirascilari hak talep edermi
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 05327154705 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Evlilik sonrası edinilen malların paylaşımında malın tapusunun kimin üzerine olduğu miras paylaşımında hüküm sahibi mıdır?
Konu detaylı danışmanlık gerektirdiği için tarafımıza 0532 715 47 05 nolu telefondan ulaşabilirsiniz